Hei Torger, sa Arnardo

June 10, 2020

Da jeg var 12 år ville jeg blir tryllekunstner. Og det ble jeg – men bare nesten.

Hver tirsdag trente jeg sammen med bestevennen min, Per Harald. Vi reiste fra Lofthus i Oslo nord til Smestad skole der vi og flere andre like trylleinteresserte gutter fikk låne en scene i matsalen. Vi øvde og øvde, og ble rettledet av andre gutter i Magisk Junior Cirkel. Etterhvert ble Per Harald og jeg norgesmestre på scenen.

Jeg ble aldri tryllekunstner som yrke, men lært utrolig mye som jeg har brukt aktiv hele livet. Til glede for meg selv, men kanskje mest for kundene mine!

Engasjement

Du har fått tillit og oppmerksomhet. Det er skapt forventninger som du skal overgå. Du må engasjere og begeistre. Du skal få applaus og avslutte – akkurat når folk ønsker mer, mer, mer.

Øvelse

En tryllekunstner kan ikke slurve. Du legger en plan som er din strategi og regi. Alt skal følge et bestemt mønster, alt må stemme og ende i et klimaks.

Ta ansvar

Du må lære deg å være utadvendt. Publikum er på plass og du skal innfri forventningene. Har du avtalt at opptredenen starter torsdag klokken 16.15 er det en forpliktelse.

Stemmebruk

Budskapet ditt skal ut og det nytter ikke å «mumle». Du må snakke klart, tydelig og enkelt. Mikrofon hjelper, men det er innholdet og fremføringen som teller.

Øyekontakt

Du har en forpliktelse overfor tilskuere og de som har engasjert deg. Derfor må du få blikk-kontakt med alle, slik at de føler seg sett og verdsatt mens du imponerer dem.

Tåle en støyt

Krisehåndtering. Plutselig kommer den uventede tilbakemeldingen fra salen. Den du ikke kunne forvente. Du må vite at den kan komme, og ha øvd på en god plan for å takle den.

 

Namedropping

Du er et produkt som må selge deg selv. Jeg var venn med sirkus-direktør Arnardo og det passet godt å si «Arne, altså Arnardo» Helt tilfeldig, fordi det styrket meg.

Lytte og endre

Publikum skal fortsatt være begeistret og fornøyde i ettertid. Det er din forpliktelse. Kritikk er et hjelpemiddel for å bli bedre.

 

Se du sammenhengen mellom scenelivet og forretningslivet?

 

Jeg er ingen aktiv tryllekunstner lenger, men triksene kan jeg. Alt jeg lærte har jeg overført til forretningslivet. Det kan du lese om her: www.huset.no

Nb! Vennskapene og spenningen i det utrolig spennende tryllemiljøet, nyter jeg fortsatt når jeg møter «gutta» på medlemsmøtene. I Den Magiske Ring er har jeg blitt en kontinuitetsbærer!

DISSE ARTIKLENE KAN OGSÅ VÆRE AV DIN INTERESSE