HUSETS ”PÅ VEGGEN” NR. 1

November 12, 2017

John Lennon var ikke bare en strålende musiker. Han var også en stor fredsaktivitet. De to tingene kombinerte han blant annet i sangen ”Give peace a chance”. Hvis alle ønsket fred fremfor et nytt TV, ville det vært fred på jord, sa han så riktig.

John Winston Lennon (endret til John Ono Lennon etter inngått ekteskap med Yoko Ono) (født 9. oktober 1940 i Liverpool, drept 8. desember 1980), bedre kjent som bare John Lennon, var låtskriver, vokalist og gitarist The Beatles.

Lennon gjorde seg bemerket som politisk aktivist, kunstner og forfatter. Han var først gift med Cynthia Powell, men forlot henne til fordel for den japanske avantgarde-kunstneren Yoko Ono i 1969.

John Lennon ble skutt med fire skudd av den mentalt syke Mark David Chapman utenfor sitt hjem i New York like før kl. 23.00 den 8. desember 1980.

Som medlem av Beatles hadde Lennon betydelig innflytelse på rockens utvikling gjennom 1960-tallet. Tekstmessig preges Lennons låter av selvbiografisk stoff, ordspill og paradokser. Tidvis glir han over i surrealisme, som i «Strawberry Fields Forever» og «I Am the Walrus» fra 1967.

Lennon var ofte frittalende. I et intervju med avisen London Evening Standard sa han blant annet at «Jesus var en flott fyr, men hans disipler var dumme og enkle. Det er deres fordreining som har ødelagt det hele for meg.»

DISSE ARTIKLENE KAN OGSÅ VÆRE AV DIN INTERESSE